25 d’abr. 2014

La Plataforma Salvem Muntanyans aconsegueix que la urbanització Muntanyans II no es faci


Torredembarra ha rebut molta pressió urbanística. El GEPEC-EdC varem ser l'única entitat pública o privada que va fer al·legacions al Pla General d'Ordenació Urbana per a evitar aquesta i altres urbanitzacions.

L'any 2001 varem lliurar un dossier de més de 100 pàgines als regidors de l'Ajuntament llavors presidit per Manuel Jiménez i sent regidor d'urbanisme Ramon Ripoll. Aquest dossier indicava els motius i les opcions a tirar endavant per a no construir en una zona humida i inundable.

Aquest treball previ, i especialment, haver observat la construcció de l'anòmala Nova Torredembarra (Muntanyans I) va contribuir a què un grup de veïns creessin la Plataforma Salvem Els Muntanyans. 

Aquesta Plataforma va aconseguir les mobilitzacions ciutadanes de protesta més importants de la vila fins a la data, a més de múltiples informes, gestions i el finançament de tot el caríssim procés judicial.

El Tribunal Suprem acaba de ratificar una sentència anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la línia d'altres sentències anteriors a favor de no construir en zones inundables. Malgrat el trist paper d'Ajuntaments i Generalitat que s'han alineat, sempre, a favor de les immobiliàries i no de l'interès públic (de la natura ni de les generacions actuals i futures de ciutadans).

Durant aquest temps, la immobiliària va construir uns vials, infraestructures i canal. També es va instal·lar una caseta d'una estació de bombament de clavegueram cap a la depuradora, construïda en terrenys inundables per la pròpia Agència Catalana de l'Aigua. Des del GEPEC-EdC exigim que s'enretirin en la major brevetat possible i amb el mínim cost per als ciutadans, per a recuperar l'estat anterior, lliure de construccions artificials. 

Hem de recordar que amb la protecció d'aquest espai ja res impedeix unir en un sol espai natural els espais agrícoles i forestals situats al cantó de muntanya de l'autovia amb els Muntanyans (ja protegits per la normativa local) per a augmentar al màxim la connectivitat de persones, flora, fauna i aigua entre totes les àrees compromeses.

Més informació: Ramon Ferré (675484707)

Font: Gepec
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada