4 de des. 2014

Jornada de coordinació Estatal contra Línies d’Alta Tensió i Instal·lacions Transformadores


Font: No a la Mat Girona

El proper  divendres 12 de desembre, a les 19:30 hores, ens reunirem en Pont de Montanyana per establir la nostra estratègia d’oposició a la proposta de Red Eléctrica de España de reeditar l’Aragón-Cazaril sota la nova denominació Montsó-Cazaril. A aquesta proposta, com sabeu, s’uneixen també altres dos projectes més d’interconnexió elèctrica amb França, que aquesta empresa denomina Navarra / Euskadi-Bordeus i Sabiñánigo-Marsillon. Un absolut desastre en termes mediambientals i de salut pública per al conjunt del Pirineus .

En la citada reunió de Pont de Montanyana, volem convocar ja, per descomptat, accions de protesta, però ens agradaria també i de manera especial començar a coordinar-nos amb el conjunt d’afectats pels citats projectes d’interconnexions elèctriques amb França, així com amb qualsevol altra plataforma d’afectats per projectes d’aquest tipus (línies elèctriques de 400 kV., conegudes com a autopistes elèctriques, línies de Molt Alta Tensió —MAT— o, a França, de Très Haute Tension —THT—). Creiem, sincerament, que, a causa de la conjuntura en la qual ens trobem (especialment pel suport de la UE a les citades interconnexions) el camí que hem de seguir és el de la unió, tant amb els afectats en territori espanyol/català, com amb els afectats a França.

Per això, aprofitant la sol·licitud que vam rebre dels nostres companys d’Ecologistas en Acción d’elaborar un text que serveixi de base a una resolució en contra de les interconnexions elèctriques amb França al seu Congrés Confederal (que tindrà lloc en Estella / Lizarra), hem volgut aprofitar aquest perquè, igualment, serveixi de base per consensuar un manifest entorn del que puguem crear una Coordinadora Estatal contra Línies d’Alta Tensió i Instal·lacions Transformadores, que permeti i afavoreixi la citada unió i coordinació d’esforços en defensa dels nostres respectius territoris. Recuperem així una vella idea que ja va cobrar forma en anteriors etapes de la nostra lluita contra els continus intents de Red Eléctrica de España de construir l’Aragón-Cazaril i el seu branc Graus-Isona (o Graus-Sallente) (vegeu:https://sites.google.com/site/documentacionkirke1/home/manifiestos), però que no ha tingut la necessària continuïtat.

Ahir, els nostres companys d’Ecologistas en Acción en La Ribargorça, van publicar en el seu blog tots dos textos (vegin-se: http://ribagorzaenaccion.blogspot.com.es/2014/11/manifiesto.html ihttp://ribagorzaenaccion.blogspot.com.es/2014/11/contexto-actual.html) i avui ho fem nosaltres, advertint que, òbviament, es tracta d’una proposta, que hauríem d’anar tancant en aquests dies perquè el divendres 12 de desembre pugui ja cobrar forma definitiva.

Per a això, podeu descarregar el text, amb la proposta de manifest i una descripció del context en el qual ens trobem actualment, del següent enllaç:
https://drive.google.com/file/d/0B5ID6gGygl3Telhqel9raVZISmc/view?usp=sharing

Per la nostra banda, en aquests dies ho remetrem també a altres plataformes i persones amb les quals anem contactant per aconseguir la coordinació a la qual abans ens referíem.

Igualment, seria desitjable també que, en el temps que intervé fins a la nostra reunió del 12 de desembre en Pont de Montanyana, anem elaborant proposades d’accions, que podem discutir i concretar en el nostre fòrum (https://groups.google.com/forum/#!forum/noalamatmonzonisona) per aconseguir ser més operatius en la nostra propera trobada.


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada