9 de des. 2013

Neix una nova plataforma que diu 'no' a la línia de molt alta tensió

S'han adherit els municipis de la Selva del Camp, Almoster, Vilallonga i la Secuita i una quarantena d'entitats


Diari de Tarragona 09/12/2013

La sala d’actes del Castell de Paborde de la Selva de Camp es va omplir ahir de gom a gom per conèixer la nova Plataforma del Camp per la defensa de la terra i del territori que s’ha creat amb un primer però no únic objectiu: lluitar contra la MAT Escatrón-la Secuita.

De moment la Plataforma està formada per la Selva del Camp, Almoster, Vilallonga del Camp i la Secuita, i una quarantena d’entitats que ja s’han adherit al manifest de l’associació.

De moment es descarten mobilitzacions i protestes i l’actuació de la Plataforma es centrarà a seguir informant, conscienciant i sensibilitzant la ciutadania de les cinc comarques catalanes afectades –la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp i el Tarragonès– dels perjudicis de la implantació d’aquesta nova línia de molt alta tensió.

«El més important és que la gent entengui que això no és terra de ningú, que és casa seva i és el seu patrimoni» i que, tot i que «hi ha gent en qualsevol lloc del món que li va bé jugar amb la terra dels altres, aquesta és casa seva i l’han de saber defensar», va demanar ahir Anton Crusells, un dels portaveus de la Plataforma del Camp.

Per portar a terme tot el treball la Plataforma s’organitzarà en comissions d’afectats, de tècnics, de jovent, d’informació, i de poble i entitats. L’objectiu és treballar per reforçar «el sentiment de territori» i tornar a la vella batalla d’un territori marcat per la indústria energètica.

Des de la Plataforma han tornat a recordar que, mentre que la demarcació de Tarragona consumeix un 13 % de l’energia que es gasta a Catalunya, en produeix el 70 %, i tot a canvi «d’un territori trinxat» i les engrunes de les grans multinacionals.

«Volem deixar el territori endreçat als nostres fills tal com l’hem trobat nosaltres», va insistir Anton Crusells. Malgrat que aquesta pugui acabar sent una lluita inútil, no es vol tirar la tovallola. «No sabem si la MAT es farà però es important que el dia de demà quan els nostres fills ens preguntin on érem, els puguem dir que estàvem treballant en contra d’aquesta línia de molt alta tensió», va afegir.



-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada