7 d’ag. 2015

Desenes d'entitats ens oposem als experiments amb transgènics


07/08/2015 

Xarxa Sud, agrupació d’entitats de defensa del territori del Camp i Terres de l’Ebre, juntament amb el sindicat agrari Unió de Pagesos, GEPEC-EdC, Som lo que sembrem, Orgànic Fruit, El Brot, SCCL, La Fava, CUP Reus  i  Procés Constituent, ens vam reunir ahir a Reus, a la seu del GEPEC-EdC, amb l’objectiu d’unir esforços i coordinar-nos per treballar en contra del projecte presentat per Oxitec, que es volia portar a terme per a l’ IRTA, al Camp de Tarragona, consistent en un experiment d ’alliberament de  mosques de l’olivera transgèniques.

Donat que el mateix dia, hores abans de la reunió, es va retirar el projecte, les entitats sota-signants mostrem la nostra satisfacció  que el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya  hagi notificat aquesta retirada. Al mateix temps, però, aprofitem per fer pública  la nostra ferma oposició als OGM (Organisme modificat genèticament) i la seva experimentació en el territori.

Així mateix considerem molt greu que, tot i haver una resolució al Parlament de Catalunya,  de l’any 2013, en que es rebutjava el mateix experiment, tan sols dos anys després s’intenti novament portar a terme aquest projecte, mostrant un total menyspreu a la decisió parlamentària. 

La gravetat i perillositat de l’experiment que es plantejava es  fa palesa en la preocupació mostrada pel propi Síndic de Greuges, que fa pocs dies va fer pública la seva intenció d’obrir investigació sobre aquest projecte. 

Les entitats sota signants ens reafirmem, com sempre hem fet, en la voluntat de confrontar qualsevol intent d’agressió que es faci al territori, sigui del tipus que sigui, per fer valer el nostre territori, la seva pagesia i la nostra salut.

Les entitats sota signants restarem amatents i ens oposarem a qualsevol altre projecte o experiment amb organismes transgènics que es vulgui portar a terme en el nostre territori i apostem per un model agrari tradicional, respectuós amb l’entorn, de proximitat, de respecte a la feina de la pagesia i a la salut.

Xarxa sud. Coordinadora d’entitats de defensa del Territori (GEPEC-EdC, Alveolus, Aturem Bcn World,  Defenterra, Delterpa, Geven, La Canonja 3 - Poble, paisatge i sostenibilitat, Plataforma Cel Net, Plataforma de l’Aleixar, Plataforma del Camp, en defensa de la terra i del territorio, Plataforma Martí Verd, Plataforma No a la MAT Almoster, Plataforma del Priorat, Plataforma Salvem la Platja Llarga), les associacions de consumidors Cooperativa el Brot i Grup de consumidors la Fava, Unió de Pagesos, Orgànic fruit (empresa productora oli ecològic), Som lo que sembrem, Procés Constituent i CUP de Reus.


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada