13 d’ag. 2014

Un jutge investiga per què el semen dels tarragonins és el pitjor d'Espanya

· Una denúncia ecologista ho atribueix a causes ambientals i a la indústria química de la zona

Visió microscòpica d'esperma
Ara.Cat 13/08/2014

Un jutge de Tarragona ha ordenat investigar per què el semen dels tarragonins és el pitjor d'Espanya, a resultes d'una denúncia presentada el 2010 pel grup ecologista L'Escurçó, que apuntava a causes ambientals i a la indústria química de la zona, segons ha confirmat avui aquesta associació.

Encara que el jutjat de Tarragona en el qual va recaure el cas el va arxivar dues vegades, l'última el passat 13 de febrer, el fiscal va recórrer la interlocutòria d'arxivament i va demanar noves diligències d'investigació. Finalment, el jutge ha atès la petició del fiscal i ha ordenat a la Guàrdia Civil que identifiqui les empreses de Tarragona emissores de substàncies perjudicials per a la fertilitat masculina, productes inclosos en un estudi fet l'any 2002 per l'Institut Marquès de Ginecologia i Obstetrícia, segons avança aquest dimecres el 'Diari de Tarragona'.

Aquest estudi va concloure que un 53% dels homes que resideixen a Tarragona presenten un semen que no compleix amb els paràmetres establerts per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). L'informe assenyalava que la concentració d'espermatozoides en el semen dels tarragonins era de 65 milions per mil·lilitre, mentre que en altres poblacions estudiades, com en el cas de la Corunya, la xifra ascendia a 91 milions.
 
També indicava que els espermatozoides amb bona mobilitat en el cas dels gallecs eren el 28%, mentre que en els barcelonins eren el 14%, i en els tarragonins tan sols el 6%. Aquesta investigació assenyalava també que els disruptors estrogènics (unes 500 substàncies químiques d'ús habitual alliberades en l'atmosfera, l'aigua i la terra) eren els probables causants d'aquesta disfunció. 

A resultes de l'estudi, el grup ecologista L'Escurçó va presentar una denúncia davant el jutjat per dirimir si existeix relació entre la indústria química de Tarragona, on es concentren dos polígons petroquímics, i la mala qualitat del semen dels homes que viuen a la zona.

Informació relacionada:

Envien la Guàrdia Civil a investigar la qualitat del semen dels tarragonins

Una denúncia d'un grup ecologista ha fet que un jutge de Tarragona hagi demanat iniciar les investigacions per aclarir quins productes fan malbé l'esperma local. Llegir..

Imatge d'arxiu d'un control de la Guàrdia Civil. Foto: delCamp.cat.
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada