31 de març 2014

Una forta explosió causa un incendi al polígon Repsol Química de la Pobla de Mafumet

No hi ha hagut risc per a la població però s'ha activat el Plaseqcat

Repsol Química de la Pobla de Mafumet. Foto: Roger Kowalski
Vilawb.Cat 31.03.2014

Una forta explosió ha originat un incendi aquesta matinada a Repsol Química, a la Pobla de Mafumet i ha fet activar l'alerta del Plaseqcat. A les dues s'ha rebut lavís que s'havia produït una explosió d'etilè al polígon nord de Tarragona. L'accident no ha causat ferits ni afectació exterior però Protecció Civil ha rebut més d'un centenar de trucades, ja que l'explosió s'ha pogut sentir en una àrea molt gran.

L'incendi ha afectat un reactor de la planta de baixa densitat. L'alerta per accident químic s'ha desactivat a un quart de quatre de la matinada. Segons Protecció civil no ha suposat risc per a la població i no ha calgut activar mesures de confinament, motiu pel qual no han sonat les sirenes.A un quart de tres de la matinada s'ha activat el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic per aquesta forta explosió d'etilè. L'empresa ha activat el seu Pla d'Autoprotecció i els seus equips d'intervenció han sectoritzat la zona i s'ha deixat cremar el combustible remanent. Els bombers de l'empresa i del Polígon Nord han treballat en l'accident i en l'extinció de l'incendi i, a les quatre de la matinada aquest estava totalmente apagat i no quedava gens de combstible. Els Bombers de la Generalitat també s'han desplaçat al lloc de l'accident per comprovar l'afectació.

Tot i que segons Protecció Civil no s'ha produit cap risc per a la población, el telèfon d'emergències ha rebut més d'un centenar de trucades, algunes des de Vila-seca, perquè el so de l'explosió s'ha percebut en una àrea molt gran.

Tranquí, com sempre no passa res ...

Imatge d'arxiu de la planta de Repsol Química a la Pobla de Mafumet. DT
 Fem memòria ...
 

10/11/2013  Explosió d'etilè a la planta de Repsol Química
Sobre les 01.45 hores, aproximadament, s'ha produït una deflagració a la planta de Polietilè de Baixa Densitat (PBD) de Repsol Química, a la Pobla de Mafumet, com a conseqüència d'una fuita d'etilè, que s'ha inflamat. No s'han produït danys personals ni cap afectació a la resta de les instal·lacions. Llegir més ...

Mig milió d'euros de multa a Repsol per vessar 6.000 tones de nafta
La fuita es va produir l'octubre de 2012 i va afectar als aqüífers de la Baix Francolí. Llegir més ...
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada