8 d’oct. 2015

Crema una torre de propilè de Dow Chemical a la Pobla de Mafumet

· Una torre de propilè altament inflamable s'incendia a la Pobla de Mafumet

La situació ha tornat a la normalitat al migdia i s'ha desactivat el Pla d'Emergències

La torre que crema a la Pobla de Mafumet, de propilè, un material altament
inflamable, però no tòxic. Foto: Lluís Milián

Diari de Tarragona 08/10/2015

Una de les torres de propilè del polígon nord de Tarragona (la Pobla de Mafumet) ha cremat aquest matí degut a un incendi provocat per  una incidència a les instal·lacions d'Hidrocarburs de Dow Chemical Ibérica que ha tingut lloc a les 11:50 hores, segons ha detallat la mateixa companyía. 

La torre que ha crenmat és de propilè, un producte altament inflamable però que segons els bombers  no és tòxic. El cos ha demanat a la població de l'entorn que no s'apropés a la zona de forma preventiva i finalment no hi ha hagut danys personals, ni afectacions en les pròpies instal·lacions del complex petroquímic. A més, com a mesura preventiva, Dow ha decidit aturar el Cracker d'etilè, fet que ha provocat la torxa associada a les parades d'aquest tipus.

Vuit dotacions dels bombers s'han traslladat fins la zonade l'incendi i ha treballat amb els empleats de l'empresa i el bombers del parc químic per evaluar si calia o no una actuació del cos d'emergències de Catalunya. Segons han assegurat els Bombers al Diari de Tarragona, s'ha determinat que els recursos de l'empresa estaven preparats per actuar i que no calia la intervenció dels funcionaris públics per a resoldre l'incendi. 

A les 12:20h, la situació ha tornat a la normalitat i s'ha desactivat el Pla d'Emergència Interior. La companyia ha obert una investigació per conèixer les causes de l'incident.

Cos d'emerències 

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat del Departament d’Interior havia activat, a les 12.12 hores, la fase d’Alerta del Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per l'incendi i fuita de propilè a la indústria Dow Chemical Ibèrica (Dow Nord) de la Pobla de Mafumet. El propilè, insisteixen, és altament inflamable però no és tòxic.

En la resolució de l’incident també han estat alertats, a banda dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM. Els Bombers de la Generalitat han activat vuit dotacions que un cop han arribar al lloc de l’incident s’han coordinat amb els bombers del Parc Químic de Tarragona. Tècnics de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat s’han desplaçat a l’entorn de l’empresa per prendre mesures de control ambiental.

Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre d’Emergències de Catalunya CECAT ha avisat i informat als municipis del voltant. Per això, s'ha recomanat a la ciutadania no apropar-se a la zona de l’incident. El CECAT i els responsables de seguretat de l’empresa han estat en contacte permanent.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada