21 de nov. 2013

Puig afirma que una Catalunya independent tindria garantida l'autosuficiència energètica

El conseller d'Empresa defensa que n'hi hauria prou d'augmentar la producció de les centrals de cicle combinat per assegurar el subministrament.

Central eòlica de Trucafort, al costat de Torre de Fontaubella Foto: Àlex Tarroja

Rafa Julve
elPeriódico.cat 21/11/2013 

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dijous al Parlament que una Catalunya independent "tindria autosuficiència energètica". A preguntes de la CUP, Puig ha manifestat que el sistema energètic català és "més eficient que l'espanyol" i s'ha mostrat convençut que "només augmentant la producció de les centrals de cicle combinat", aquesta autosuficiència estaria més que garantida.

Segons les dades facilitades pel conseller d'Empresa, el 32% del subministrament energètic de Catalunya procedeix de les centrals tèrmiques de cicle combinat; el 24%, de les nuclears; el 16% de les d'hidrocarburs i el 4%, de les de fuel-gas. "Per descomptat, no som autosuficients en gas i petroli --ha admès--, però tampoc ho són molts altres països".

Malgrat insistir en l'autosuficiència energètica de Catalunya, Puig ha defensat la interconnexió elèctrica amb França a través de la MAT com una operació positiva i que segueix les indicacions de la Unió Europea de tenir aquest tipus de connexions amb altres zones per garantir el subministrament.

-.-

Apunt

(Pel que es veu l'honorable conseller s'oblida de les energies renovables i dels més de 700 molins plantats a les contrades de Tarragona per tal de produir energia eòlica).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada