21 de març 2013

Aturem la línia de 400.000V al territori

Les Terres del Sud de Catalunya ens tornem a enfrontar amb una nou projecte agressiu al territori, aquesta vegada es tracta d'una nova línia elèctrica aèria de 400KV per al transport d'energia, que projecta Red Electrica de España.

Línia Vandellòs-Rubí 400KV, Aleixar, en cas que no s'aturi el projecte,
en aquest punt passaran les 2, 800.000 V
Font d'informació: GEPEC-EdC 21/03/2013

La línia, amb el nom de Escatrón- Els Aubals- La Secuïta, en cas que s’executés, pot afectar a un total de 26 poblacions: Calaceit i Caseres a la franja Batea, Gandesa, Corbera d´Ebre, La Fatarella, Asco, Mora d’Ebre, Mora la Nova, García, El Masroig, Falset, Pradell de La Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, L'Aleixar, Almoster, La Selva del Camp, Alcover, El Rourell, Vallmoll, La Secuita, Els Garidells, Perafort y Villalonga del Camp.

Des de Xarxa Sud ens oposem a la construcció d'aquesta monstruosa línia de molt alta tensió. Com a Xarxa d'entitats i plataformes que aglutina molta representació dels nostres pobles, denunciem que aquesta línia no és necessària en el territori ni per l'abastament de la població ni de la indústria, a més de la inutilitat d’augmentar la potència instal•lada d'energia en grans centres productors, ja que ens sobra energia. Pensem, doncs, que la única utilitat per tanta afectació del territori és l'enriquiment d'unes poques empreses.

Creiem que és necessària una nova cultura de l'energia envers a la generació, distribució i consum d'energia local i descentralitzat, independent de les macrocorporacions, de generació propera als punts de consum amb la reducció en pèrdues en el transport que comporta (actualment les pèrdues des del punt de producció fins a la bombeta de casa són de fins un 70%). cal afavorir l'auto-generació i eliminar les traves legals per l'autoconsum i per fi afavorir d'una vegada una nova cultura del consum responsable i eficient d'energia.

Així doncs, instem als Ajuntaments i Consells Comarcals afectats pel pas de la línia i als altres que de manera solidària s'hi puguin adherir a signar una moció per aturar la Linia de 400KV d'Escatron- Els Aubals- La Secuïta.
.
PDF Informatiu:
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada